NYC Bagels

image2

New York var häftigt på så otroligt många sätt, och frukostarna var inget undantag. Att själv få plocka frukt och pannkakor från gigantiska bord var nog så häftigt, men att ställa sig i kön och sedan beställa en färskgräddad bagel med creme cheese, tomat och bacon kändes väldigt "New York".. Och självklart ska den avnjutas med blaskigt kaffe vid ett fönsterbord med utsikt över ett myllrande Broadway.

3 dl ljummet vatten (ca 20 grader)
1/4 pkt jäst
520 g mjöl
1 msk olja
2 msk sirap
1,5 tsk salt

2 msk sirap
1 tsk salt
vatten

1 ägg till pensling
vallmo/sesamfrön

  • Blanda vatten och jäst, och låt sedan olja och sirap gå i vattnet.
  • Väg upp mjölet och kör i maskin 10 min. Tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter.
  • Låt degen ligga kvar i bunken och vila den 45 min i avstängd ugn.
  • Kör sedan ytterligare 1 minut i maskin innan degen tippas upp på bakbord.
  • Dela i 8 delar och rulla till ormar och knip ihop ändarna.
  • Låt jäsa på VÄL oljat papper ca 30 minuter.
  • Koka upp vatten, sirap och salt, och låt sedan sjuda.
  • Koka bagels i stekpanna med höga kanter ca 1 minut / sida
  • Pensla med uppvispat ägg och tryck ner bagels i en tallrik med frön medans de fortfarande är blöta
  • Grädda i ugnen 12-14 minuter 225 grader

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0