Trevlig överraskning!

Under mitt senaste besök i Kalmar bestämde vi oss för att åka in till stan och äta något gott, och vi hade siktet inställt på nyligen renoverade (för, enligt utsago, blygsamma 8 miljoner kronor) Restaurang Byttan i slottsparken. Väl där möts vi av en skylt som stoltserar med "Folkligt, festligt!". Med (befogad) riska för att låta snobbigt så är det inte främst det folkliga jag söker i en restaurangupplevelse. Men vi bad hursomhelst att få titta på menyn, för att finna en föga innovativ läsning i form av standardformulär 1A; hamburgare, Ceasarsallad och dagens fisk. Nog pratat om Byttan.. Det blev hursomhelst inget besök där denna gång. Kanske vid något annat tillfälle nu när jag vet vad som väntas. Säkert kommer det att dyka upp en anledning att äta hamburgare i vackra slottsparken!

Hursomhelst så slutade vårt sökande istället vid "Gröna stugan" som, beläget längs Kalmars raggarstråk, inte bara bjuder på överraskningar i form av underhållning från alla sänkta, pimpade, stripade och på andra sätt förstörda bilar, utan även i form av en utsökt tillagad renrostbiff med palsternackspuré och syltade championer. Det var mycket gott!
Sällskapet beställde lax med vegetarisk lasagne, och klassisk plankstek på oxfilé. Också det mycket gott.
Sammanfattningsvis är Gröna stugan väl värt ett besök!

Repris på Rubys

Tillochmed en imbecill kan lyckas med en hamburgare en gång ibland (utom möjligen Helen's på Hornsgatan) så jag gav mig av till Grill Rubys för att se om jag bara hade haft tur första gången, och svaret är nej! De är helt överlägsna och serverar en hamburgare i världsklass! Allting är perfekt och servicen håller lika hög klass den. Jag noterade även några spännande Rom-flaskor i baren. Möjligen, om något, ska jag låta bli att be om drinkar som inte står på listan till nästa gång. För det kommer absolut att bli en nästa gång!

RSS 2.0