Tredje gången gillt igen

I fredags var vi på SMAK på Restaurangen med Tessan och Stefan, och det är helt enkelt bara en fenomenal upplevelse. Precis som tidigare två gånger har vi blivit mottagna med öppna armar, guidade och servade.

Denna gång började jag med ett önskemål i baren och fick en äpple/päron-fruktig apertif med inslag av ingefära och bränd honung. Helt otroligt! Jag hade kunnat nöja mig med drinken och gått hem lycklig.



Av de 20 alternativen valde jag följande:
  • Tryffel – ”Ravioli” murklor, äpple
  • Wasabi – ”Burgare” tonfisk, tofu, chili
  • Ingefära – ”Carpaccio", hjort, granatäpple, sojabönor
  • Pepparrot – ”Bookmaker” oxrygg, brioche, senap
  • Lakrits – “Fondant” choklad, gräddfil
Det enda som INTE fick mig att gå i taket var carpaccion, som var underbart god, men ändå inte lika otroligt underbar som de övriga rätterna. Jag fick också smaka på "Mynta – “Daiquiri” crème caramel, melon" som också var väldigt väldigt fin. SMAK rekommenderas varmt!

Bu för blaskig brunch

Det är ju inte alla restaurang- och cafebesök som berör en positivt. För någon helg sedan var vi på premiärturen på Fotografiska (tummen upp), och skulle passa på att bruncha i solen på vackra Fåfängan. Tyvärr slutade det i en rejäl besvikelse då det var oorganiserat, en del varma rätter var kalla och tvärtom.

Bacon (denna essentiella ingridiens på ett brunchbord) var mer kokt än stekt och låg och flöt (!) i en fett/vattning vätska. Huva! Mozarellan var någon slags plats/Euroshopper variant och tomaterna var gröna, och då inte på det angenäma sättet.

Den enda behållning var utsikten och prinskorven, så det kommer att dröja läääänge innan jag går dit för matens skull igen. Tummer ner.

RSS 2.0