Halstad lax med färskpotatissallad

På vardagkvällarna behöver middagarna oftast vara snabba och enkla att laga, och nu när färskpotatisen kommit finns det så många härliga rätter att laga med de små primörerna.

Färskpotatisen får gärna vara av den mindre modellen. Den både smakar mer och ser roligare ut i salladen. (Kokas med fördel i riktigt salt vatten vartefter den får en hastig avkylning). I den här salladen skar jag också ner lite rödlök, gräslök, gurka, tomat och parmesan.



Riktig parmesan! Doftande, skör och kryddig parmesan. Underbart! Till det gjorde jag en enkel dijonvinägrett. Laxen, som hade varit djupfryst, räckte att salta och sockra (!) och låta ligga en stund innan jag halstrade av den på hög värme, och hjälpte till lite med gasolbrännaren. "Jättegott" tyckte vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0